Mats loopt een heel goed NK

NK 2022

Mats heeft het weer super gedaan vandaag. Wat zijn we toch gek met hem🥰

Al weken zijn we bezig met voorbereidingen, training, lessen en een goed management om alles zo fijn mogelijk af te stemmen en dus goed aan de start te verschijnen op het NK in Ermelo.

Jullie weten, bij ons is het nooit saai😉

Gisteravond, problemen met onze auto 🛻 dus om 21.30 de bus van mijn ouders opgehaald.

Vanmorgen vroeg voeren op stal en Mats klaarmaken voor onze wedstrijd. Danielle, Priscilla en Esther waren vandaag ‘ de chefs ‘ op stal en zo konden wij met een gerust hart op stap.

In Ermelo aangekomen is onze eerste stop bij het secretariaat, even aanmelden en een start nummer ophalen. Geen idee waar ze waren maar de tent was nog dicht🤔 en nee ik stond er niet om 7.00 smorgens maar 5 kwartier voor aanvang van onze proef.

Na onze sanitaire stop nogmaals geprobeerd en gelukkig was er toen iemand aanwezig.

Op naar de trailer waar Mats met smart stond te wachten. Rustig opgezadeld en hup hup naar het losrijden. Tijdens het stappen naar het losrij gedeelte hoorde we een gek geluid, shit zijn ijzer zat los🥵 en dat niet alleen…de lip van zijn ijzer zat in zijn hoef. Vanmorgen vroeg zat alles nog prima, ook met het laden in de trailer. Dus juf Lonneke naar het secretariaat om te vragen waar we de hoefsmid konden vinden?!

Ik ben uiteraard afgestapt en na 5 minuten wachten ook naar het secretariaat gegaan. Ze waren met wat smeden aan het bellen want tegenwoordig is er geen hoefsmid meer aanwezig?! Maar helaas de knhs kon niks voor ons doen want niemand had tijd. Dus je rijdt op het NK !!!!!!!!, betaal je het rambam aan startkaart(en) en startgeld, een box huren is helemaal een dure bedoening. En als je je auto wilt parkeren dan mag je ook 5 euro betalen.

Overal eet tentjes, zelfs een paardenambulance maar geen hoefsmid om iemand te helpen zodat die aan de start kan verschijnen. Jullie zullen misschien begrijpen dat ondergetekende lichtelijk ontvlambaar werd. Naast het feit dat ik daar een potje stond te janken vanwege onmacht en onbegrip was ik des duivels ( word er niet knapper van….) owja, toen ik terug wilde lopen naar Mats werd ik nog even geroepen door iemand van de knhs of ik even willen omschrijven hoe me gevoel nu was want dan kon ze dat samen met feedback even doorgeven. 🧐🧐😳 wat denk je zelf!! Daar had ik wel lekker de tijd voor en zin in.

Lonneke is alle stands afgegaan voor een paar nagels, het er onder slaan is niet zo’n probleem voor mij… maar ik had er niks voor meegenomen want wie verwacht dit nou😭

Helaas verkocht niemand dit, dus toen langs alle stallen. Waarop vele zeiden, is er geen smid dan? Niemand kon ons helpen, begrijpelijk natuurlijk maar het was het proberen waard.

Mats was afgezadeld en daar had ik het ijzer inmiddels van afgetrokken, vloog nog even een knoop van me jasje af met deze move 🥴 lang leven de veiligheidsspelden.

Lonneke had inmiddels niet zonder slag of stoot kunnen regelen dat ik als laatste kon starten. Gelukkig had een welwillende knhs vertegenwoordiger begrip voor onze situatie en gaf groen licht.

Toen met man en macht zoeken naar een oplossing. Zijn andere ijzer zat muurvast en konden we er dus ook niet even afhalen zonder gereedschap.

Supporters die het heldere idee hadden om even om te laten roepen of er iemand op het terrein aanwezig was die ons kon helpen. Je weet maar nooit of er een deelnemer is met deze vaardigheden of spullen.

Jurry heeft 27🙌🙌🙌( ja jullie lezen het goed.) Hoefsmeden gebeld om te vragen of iemand ons kon helpen. Uiteraard waren de meesten al op een andere locatie aan het werk en kunnen dan niet zomaar weg. Maar nummer 27 kon ons helpen. Ik kon die man wel zoenen💋🥰 na 30 minuten was hij bij ons. En het was nog een hele bevalling want Mats had zijn hoef behoorlijk beschadigd. Zijn wanden waren verdwenen en er was dus weinig vlees om de nagels in te slaan. Deze vakman heeft het toch voor elkaar gekregen en Mats had gelukkig weer 2 nike’s eronder. Pak van ons hart!

Na een aantal uur weer richting het losrijgedeelte, eerst even langs de chip controle natuurlijk. Alles was gelukkig oke. Losrijden ging fijn , Mats deed super zijn best en was goed bij de les. Zo’n 5 minuten voor de start schrok hij even, tikte toen het hekje aan en had even een gekke sprong. Niets vermoedend reed ik verder totdat ik langs de juf reed en haar zag staan met een ijzer🤢 wederom hetzelfde ijzer eraf…. oke even ademhalen en voelen of hij wel oke was. Niemand zag iets geks dus toch de ring maar in. Mats had wat last van spanning en kwam daardoor wat achter me been. Enige oplossing, wat vaker meenemen op wedstrijd om hem te laten ontspannen. Werk aan de winkel dus.

Op de terugweg naar de trailer wederom chipcontrole, maar die hadden we de heenweg ook al gehad.. dus gemeld en door naar de trailer. Hoor ik ineens wat schreeuwen, ‘ ‘juffrouw, u bent helemaal niet gecheckt, wilt u onmiddellijk terugkomen’ dus ik roep terug ‘ ik ben zeker wel gecheckt, de heenweg al en het paspoort heeft u gehad van 1 van mijn grooms in het witte shirt’ Dus ik liep gewoon verder want Cindy was er behoorlijk klaar mee. Vervolgens discussie met de dames in het witte shirt en gelukkig was er 1 bij die de opmerking had onthouden. ‘ meneer wij hebben zeker wel alles laten checken want u zei nog…. Mats T klinkt als een criminele naam ‘ en verdomd hij wist het weer.

Tot zover een stukje tekst wat iets groter is uitgevallen

Ik had zelf geen fijn gevoel over het proefje en was ook erg teleurgesteld in mezelf…. blijft soms een dingetje☺ Bij het terugkijken van de proef hadden we toch ook hele mooie dingen en met een gemiddelde van ruim 65% kunnen we terugkijken op een mooie ervaring. Een 10e plek in onze ring van de 29 deelnemers is een prachtige plaats maar wat had ik graag bij de overrijders willen zitten. Voor Mats was het vandaag meer dan genoeg geweest, tevreden genoot hij van zijn muesli en een hap gras.

Op naar het M2 waar hij helemaal klaar voor is, Matsiepower komt er wel👌💙 wederom prachtig commentaar op de protocol van alle 3 de juryleden, vriendelijk gereden en een paard met veel uitstraling .

De opmerking ‘ vriendelijk gereden ‘ verveeld nooit ☺👌