Fijne dagen!

2023

Stonden we in januari nog langs de zijlijn om onze dochter Denise te begeleiden met haar knappe Guitar Hero. Na 4 wedstrijden regiokampioen van noord holland in de klasse B. Vervolgens het fantastische kampioenschap in Ermelo waar ze samen Nederlands kampioen werden. Wat een prachtige dag!

Ik kon zelf weer wat paardrijden na deze periode en had zelfs in maart weer een wedstrijd ingepland. Dat ging niet zonder slag of stoot…. Mats was het vertrouwen in mij wat kwijt en ik mijn vertrouwen in hem door ons ongeval september 2022 waarbij ik mijn voet op 6 plaatsen brak.

De revalidatie gaat nog steeds door, er zijn dagen dat ik de voet slecht kan belasten, zonder slippers of schoenen kan ik helaas (nog) niet lopen. Maar ik hoop over een tijdje weer als een ballerina over ons bedrijf te dansen.

Dankzij een aantal fijne mensen heb ik die eerste wedstrijd gereden en was de kop er weer af.

In april kochten we onze oogappels Jitske en Nick. Een droom om zo’n koppel te bezitten en wat doen ze het goed. Jitske verbaasd menigeen met haar lieve en werklustige karakter. Op wedstrijd doet ze het boven verwachting goed en in 2024 hopen we haar drachtig te krijgen.

Ik heb een abonnement op plaats 2 , zo was ik met zowel Nacho L2 en Mats M2 op de 2e plek te vinden tijdens het outdoor regio kampioenschap van NH in Oudkarspel. Beiden paarden mochten deelneme aan het NK. Nacho eindigde in de middenmoot waar we heel trots op zijn. Weinig ervaring voor deze grote Just Wimphof zoon van 5 jaar en dan zo braaf lopen in een indrukwekkende entourage. Ik had mijn pijlen gericht op Mats , het vertrouwen was hersteld en de beste 8 combinatie’s mochten door naar de finale. Wederom een 2e plek πŸ˜‚ en een mooie score wat zorgde dat we finale mochten rijden. In de finaleproef met het mes tussen de tanden gereden , onverstoorbaar maar met mijn handen vol een dijk van een proef gereden. En wat denk je…. een prachtige 2e plek op het NK😜 maar wat een belevenis en wat heeft me dit een verschrikkelijke boost zelfvertrouwen gegeven. Nou moeten jullie niet bang zijn dat ik naast mijn laarzen ga lopen… maar dit moment is zo’n mooie herinnering met Mats, de weg die wij samen hebben afgelegd tussen het ongeluk en het NK is niet te beschrijven zoveel emoties als er zijn gepasseerd.

Gitaar, ik kan een boek over je schrijven… 10 juli werd onze nachtmerrie werkelijkheid. Een koliekoperatie die je bijna fataal werd, 3 weken kliniek vanwege een zeldzame bacteriΓ« die bij je is binnengedrongen, medicatie uit het buitenland was je enige redding en wat hebben we je gesmeekt om door te zetten , te vechten om bij ons te blijven en godzijdank ben je er nog. Maar we zijn er nog lang niet. Je staat nog steeds in de box, mag elke dag een klein stukje stappen omdat de peesplaat in je buik nog steeds niet gesloten is. Afgelopen vrijdag zou je geopereerd worden maar hartfalen gooide roet in het eten. Volgende week gaan we voor uitgebreid onderzoek van zijn hart naar een andere kliniek op aanraden van onze eigen dierenarts.

Vision’s Moon staat weer op stal en is lekker met Denise aan de slag. Gelukkig begint ze weer een beetje de oude Moon te worden. Ze heeft nog even tijd nodig en dat krijgt ze dan ook. Ze is dan wel 21 maar ze voelt zich een jaar of 6 πŸ˜‰

Vele lessen gegeven, onze vaste groepsles op de donderdagavond is mega gezellig en zetten we in 2024 gewoon door. ( ook voor mensen van buitenaf)

Lesklanten van stal en van buitenaf weten me te vinden en wat vind ik dit ontzettend leuk om te doen. Afgelopen jaar ook weer een aantal trainingspaarden mogen rijden , dit smaakt naar meer! We gaan er in het nieuwe jaar voor zorgen dat er permanent 1 of 2 boxen beschikbaar komen want ik moet te vaak nee zeggen vanwege boxruimte te kort🫣

Onze stal staat vol, ramvol… een wachtlijst is nog steeds van toepassing. Ik denk dat onze manier van ondernemen gewaardeerd word. Prijzen van het voer etc etc stijgen bijna maandelijks en dat maakt ondernemen uitdagend. Maar een uitdaging gaan we uiteraard niet uit de wegπŸ’ͺ

Knhs wedstrijden, working equitation, balkjesles, proefgerichte clinic’s. Ze zijn allemaal voorbij gekomen en in 2024 gaan we een aantal van deze activiteiten weer organiseren.

De opendag staat weer op de to do list, net als het opknappen van de voorgevel van ons bedrijfspand. Dromen en plannen genoeg in ieder geval.

We willen graag het team om ons heen bedanken voor de prettige samenwerking, zonder jullie zouden die mooie πŸ₯ˆ plekken niet mogelijk zijn πŸ˜‰πŸ˜œ